Gezond geboren, nieuw fonds!

Op 25 februari 2015 wordt een nieuw landelijk gezondheidsfonds gelanceerd. Het doel van het fonds is om wetenschappelijk onderzoek te financieren dat ervoor zorgt dat zoveel mogelijk baby’s in Nederland gezond ter wereld komen.

Onderzoek naar verloskunde helpt!

Iedere dag worden er in Nederland 500 kinderen geboren. Dagelijks overlijden vier baby’s als gevolg van groeivertraging, vroeggeboorte of aangeboren afwijkingen. Volgens Gezond Geboren is een kwart van de babysterfte te voorkomen. Daarvoor is onderzoek nodig. Gezond Geboren gaat fondsen werven om meer wetenschappelijk onderzoek en educatieve programma’s mogelijk te maken. Ook richten zij zich op het ontwikkelen en toepassen van nieuwe technieken en op voorlichting.

Beroepsgroepen steunen Gezond Geboren

Het fonds Gezond Geboren wordt gesteund door Nederlandse gynaecologen, kinderartsen en verloskundigen. Naast de KNOV hebben ook de NVOG, NVK en het CPZ hun steun toegezegd.

Lancering

De officiële lancering van het fonds zal plaatsvinden op de Negenmaandenbeurs op woensdag 25 februari om 12.00 uur. (Hal 8, stand 08.541)

​Meer informatie

Meer informatie over de activiteiten, de bestuursleden en ambities van het fonds is te vinden op de website van Gezond Geboren.

Lees ook het eerdere bericht over de KNOV en Fonds Gezond Geboren van 19 februari 2015.